Cum instalam o masina de spalat?

Instalarea unei mașini de spălat nu este foarte grea, mai ales dacă aceasta trebuie doar înlocuită. În cazul în care dorești doar sa o înlocuiești, este o treaba de maxim 30 minute. O poți face fără ajutor de specialitate. Te voi ghida in următoarele rânduri.

 

Pasul 1: Demontarea mașinii de spălat vechi.

masina de spalat
masina de spalat

In primul rand trebuie sa închizi robinetul de alimentare cu apa (în speranța că el este funcțional). Apoi desfaci furtunul de alimentare prin desfiletare. După aceea, scoatem furtunul de evacuare din țeava de scurgere. GATA! Ai terminat primul pas. Acum poți să donezi mașina de spălat dacă este funcțională sau poți să o duci la un centru de reciclare.

 

Pasul 2: Montarea noii mașini de spălat

.

Aici ai puțin mai mult de lucru. Începem prin a dezasambla ambalajul. Trebuie sa fi atent sa scoți tot ambalajul. Unele modele au și dedesubt o protecție (de regula din polistiren). Urmărim cu atenție instrucțiunile de montaj.

Foarte important… Masina de spalat rufe are în spate 4 șuruburi de fixare a cuvei. Acestea trebuiesc scoase OBLIGATORIU, cu o cheie de 10 sau 13 (de regulă această cheie vine împreuna cu aceasta)

Poziționarea:

Este unul din cele mai importante aspecte. Masina de spalat trebuie sa fie perfect nivelată. Dacă nivelarea este defectuoasă, când va porni programul de centrifuga, este posibil sa plece de pe loc. Asa că, trebuie sa ne asiguram ca picioarele sunt reglate corect.

Conectarea la apa:

Luăm furtunul de alimentare și înfiletăm o parte in mașina de spălat și cealaltă parte la robinetul de alimentare. Strângem cu putere ambele filete și putem sa dam drumul la robinet. Acum verifici cu un șervețel sa nu existe scurgeri de apă.

Conectarea la scurgere:

Furtunul de evacuare îl băgăm in țeava de scurgere.

 

Acum putem să pornim mașina de spălat pentru verificare. Pune în cuvă un prosop și pornește cel mai scurt program. În acest timp ești atent când mașina se alimentează cu apa și când mașina evacuează apa. Sa nu curgă pe undeva.

 

Dacă ai respectat acești pași, trebuie sa fie gata de folosire. În cazul în care ceva nu merge corect te putem ajuta prin telefon sau sa vina un instalator la tine.

 

Aproape aceeași pași sunt și la mașina de spălat vase. Mai puțin partea cu nivelarea și partea cu șuruburile din spate.

 

SUCCES!

Open chat
Buna ziua,
Cu ce va putem ajuta?
Call Now Button