Cum aerisim caloriferele

Sezonul rece bate la ușă și vrem nu vrem vine peste noi. Este momentul să ne uitam la centrala termica și să o punem în funcțiune. Bineînțeles, este bine sa apelăm la o firma specializată sa vina și să facă o evaluare. Nu vrem ca în mijlocul iernii să rămânem fără căldură.

aerisire calorifer

Vă explicăm mai jos în câteva rânduri cum puteți sa aerisiți caloriferele pentru a folosi centrala la capacitate maxima.

 

De ce trebuie să aerisim caloriferele?

 

Dacă vrem ca instalația termică sa funcționeze la capacitate maxima (optimă), aerisirea caloriferelor este o etapa foarte importantă.

Atunci când agentul termic (apa sau antigelul) intra in calorifer pe țeava de tur (de regula pe partea de sus) și iese pe țeava de retur (in partea de jos) se pot forma bule de aer care vor face ca elemenții caloriferului sa nu se încălzească uniform.

Ideal ar fi sa o facem in fiecare toamna, dar nu este obligatoriu. Aerisirea o putem face oricând.

 

Pașii de urmat:cheie aerisire calorifer

  1. Închidem robineții caloriferului. Și tur și retur.  De cele mai multe ori robinetul de tur este sus iar robinetul de retur este pe diagonală jos.
  2. Cu un pahar gol deschidem aerisitorul care este întotdeauna în partea de sus a caloriferului, opus robinetului de tur. Aerisitorul il deschidem cu o șurubelniță dreapta sau cu o cheie specială pe care o găsim în orice magazin de bricolaj.
  3. Trebuie sa lăsăm apa să curgă în pahar pana când aceasta curge constant fără să mai bolborosească.
  4. Acum deschidem robinetul de tur încet să forțăm restul de aer sa iasă din calorifer.
  5. Când apa curge cu presiune și constant este momentul să închidem aerisitorul.
  6. Deschidem complet robinetul de tur.
  7. Deschidem complet și robinetul de retur.

 

Este indicat sa începem aerisirea caloriferelor cu cel mai apropiat de centrala termica. Din când in când verificați și presiunea din centrala. Aceasta va scădea treptat pe măsură ce scoatem presiune din calorifere.

 

Operațiunea de aerisire a caloriferelor este importantă pentru încălzirea uniforma a acestora.

 

În cazul în care un robinet nu închide bine sau aerisitorul nu funcționează corespunzător, Instalator Brasov poate sa va trimită un echipaj sa va ajute la înlocuirea robineților de calorifer. Suntem prezenți la orice solicitare în cel mai scurt timp posibil.

 

Echipa Instalator Brasov

 

Open chat
Buna ziua,
Cu ce va putem ajuta?
Call Now Button